Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Icopower: Van afval naar brandstof

Icopower® energiepellet is een produkt

Icopower is de enige particuliere installatie voor productie van brandstofpellets uit bedrijfsafval in Nederland. Icopower is een zelfstandige B.V. die onderdeel uitmaakt van de Icova-groep te Amsterdam, een groep bedrijven gespecialiseerd in het verlenen van milieudiensten. Icopower voldoet aan de huidige wetgeving die enerzijds gebaseerd is op het ontmoedigen van storten en verbranden en anderzijds op het bevorderen van afvalscheiding en het ontwikkelen van alternatieve vormen van brandstof.

Met behulp van de Icopower-installatie worden afvalstoffen (voornamelijk handel, diensten en overhedenafval en daarmee vergelijkbaar industrieel afval) en rest-producten opgewerkt. Door een mechanische scheiding van de hoog calorische fractie uit de afvalstroom wordt een (secundaire) energiedrager met nauwkeurig gespecificeerde verbrandings-karakteristieken geproduceerd. De Icopower® energiepellet kan ingezet worden ter vervanging van primaire (voornamelijk fossiele) brandstoffen zoals steenkool.